המדריך לנהג באיחוד האמירויות

אם בכוונתכם לנסוע לאמירויות לזמן קצר ולשכור רכב או שבכוונתכם לשהות שם שהות ארוכה שבמהלכה בוודאי תצטרכו לנהוג, כדאי שתכירו את כל מה שקשור לנהיגה באיחוד האמירויות.

בדיוק כמו בישראל ובמרבית המדינות בעולם, הנהיגה באיחוד האמירויות היא בצד ימין. תשתית הכבישים, כיאה לנסיכות עשירה, מפותחת ומודרנית.

כמעט לכל אחד באמירויות יש מכונית משלו. אמנם התחבורה הציבורית מפותחת אבל הדרך העדיפה להגיע ממקום למקום היא במכונית, אלא אם כן צריך להגיע ממש למרכז הסואן של הערים. על פי נתוני משרד התחבורה של האמירויות, היחס בין מספר הרכבים לתושבים הוא כ-550 רכבים לכל 1000 תושבים.

מי יכול לנהוג באיחוד האמירויות

הגיל המינימלי לנהיגה באיחוד האמירויות הוא 18 והגיל המינימלי שבו ניתן לשכור מכונית הוא 21. לתיירים מותר לנהוג באמירויות בתנאי שהם מצוידים ברישיון נהיגה שלהם או ברישיון נהיגה בינלאומי וזאת כל עוד הויזה שלהם בתוקף.

הוצאת רישיון מקומי לזרים

תושבים זרים חייבים להוציא רישיון נהיגה זמני של האמירות בה הם מתגוררים. לאחר מכן הם יכולים להחליף את הרישיון מארץ מוצאם בשריון מקומי או להתחיל הליך לקבלת רישיון של איחוד האמירויות.

בעלי רישיונות של המדינות הבאות יכולים להמיר אותם לרישיון מקומי: אוסטרליה, אוסטריה, בחריין, בלגיה, קנדה, דנמרק, פינלנד, גרמניה, יוון, אירלנד, איטליה, יפן, דרום קוריאה, כווית, הולנד, ניו זילנד, נורבגיה, עומן, פולין, פורטוגל, קטאר, רומניה, ערב הסעודית, דרום אפריקה, ספרד, שבדיה, שוויץ, טורקיה, בריטניה וארצות הברית.

על מנת לבצע את החלפת הרישיון  יש להביא את המסמכים הבאים:

  • תרגום של הרישיון המקורי מתורגם לערבית
  • מכתב הסכמה מהמעביד
  • תוצאות של בדיקת עיניים
  • תעודת הזהות של איחוד האמירויות
  • ויזה תקפה
  • תמונות פספורט

 

חשוב לדעת שבכל אמירות ההליך מעט שונה ועלות מעט שונה שנעה סביב ה-500 AED.

אם הרישיון המקורי איננו מאחת המדינות שמנינו ברשימה, ההליך להוצאת הרישיון המקומי מסובך מעט יותר. במקרה כזה, על הנהג לעבור מבחן נהיגה מעשי ולמעשה להתחיל מחדש את תהליך הוצאת הרישיון.

ברגע שמוציאים רישיון באחת האמירויות ניתן לנהוג אתו בכל רחבי איחוד האמירויות ובחלק מעוד מדינות המפרץ וחצי האי ערב.

רישום רכב באיחוד האמירויות

למי שרגיל לנהוג רק ברכב שלו ורוצה לייבא אותו לאיחוד האמירויות, חייב שיהיה ברשותו רישיון שהיה בתוקף ורישיונות תקפים לרכב. במידה והרכב בן למעלה מ-10 שנים צריך לקבל אישור מיוחד מרשות הרישוי של האמירויות. לאחר הגעת הרכב לאמירויות יש לבצע מיד רישום שלו במשרד הרישוי האמירתי.

לקונים רכב חדש באיחוד האמירויות ניתן פטור בשנתיים הראשונות מתשלום אגרות רישוי. הקונים רכב מיד שניה נדרשים לבצע הליך העברת בעלות מסודר ברשות הרישוי.

כמו בישראל, על כל רכב באמירויות לעבור מדי שנה מבחן רישוי בו נבדקות כל מערכות הרכב. עלות הבדיקה היא כ- 200AED ואגרת הרישום היא כ-350 AED נוספים. אם המכונית לא עוברת את הטסט ניתנים לבעליה 30 יום לתיקון הליקויים.

חוקי תנועה ועונשים באיחוד האמירויות

כמובן שכל חוקי התנועה המקובלים קיימים גם באיחוד האמירויות. אסור להשתמש בטלפון או בטאבלט בזמן נהיגה, חובה לחגור חגורות בטיחות והילד צריך לשבת במושב בטיחות. אל תעשו באמירויות משהו שלא הייתם עושים בישראל.

בתוך הרכב חייבים להימצא תעודת הביטוח של הרכב, משולש אזהרה, גלגל חלופי ומטף לכיבוי אש.

על הנהג לשאת כל הזמן את רישיון הנהיגה ותעודת הזהות שלו.

מה שחשוב מאד לדעת ולהפנים היא מדיניות האפס סובלנות כלפי נהיה תחת השפעת אלכוהול או סמים. מי שנתפס צפוי להישפט לחודש ועד לשלוש שנות מאסר בפועל וקנס בסך של 20 עד 30 אלף AED.

מגבלות המהירות בכבישים:

  • 100-160 קמ"ש בכביש מהיר
  • 100 קמ"ש בדרכים בין עירוניות
  • 40-80 קמ"ש בתוך העיר
  • 40 קמ"ש באזורי מגורים
  • 25 קמ"ש בחניונים ודרכי שירות

הקנס על נהיגה במהירות מופרזת נע בין 300-3,000 AED. חריגה ב-60 קמ"ש ומעלה מהמהירות המותרת תגרור גם צבירת נקודות. צבירה של 24 נקודות גוררת בעקבותיה את שלילת רישיון הנהיגה למשך שנה שלמה.

עבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול גוררת עימה באופן אוטומטי 24 נקודות ובעקבות כך גם שלילת רישיון הנהיגה למשך שנה. חריגה מהמהירות המותרת ב-80 קמ"ש ומעלה תגרור, מלבד הקנס, גם 23 נקודות. עבירה של נהיגה ללא רישיון תגרור קנס כבד ועונש מאסר  בפועל.

חניה

רוב הבניה בערים הגדולות באיחוד האמירויות היא בניה מודרנית אשר לקחה בחשבון את צרכי החניה של התושבים והמבקרים בהן.

עלויות החניה דומות באמירויות השונות, ובימי שיש וחגים היא בדרך כלל בחינם.

עלות החניה באזורים שאינם מסחריים היא בדרך כלל 2 AED לשעת חניה, 4 AED לשעתיים ו-8 AED לחניה של 3 שעות.

הקנסות על חניה לא חוקית נעים בין 200-1000 AED וניתן לשלם אותם בסניפי רשות הרישוי באמירויות.

בשיתוף

שירותי הגירה מתקדמים

דילוג לתוכן