ויזה לדובאי

ויזה לדובאי לישראלים: בסוף 2020 יצאה הנחייה מאיחוד האמירויות לפיה כל אדם המחזיק בדרכון ישראלי יהיה מחויב בוויזה על מנת להיכנס למדינה. הנחיה זו כרגע בתוקף והיא איננה צפויה להשתנות לפני יולי 2021. רצוי שישראלים המעוניינים להגיע לאיחוד האמירויות יפעלו במהרה להוצאת ויזה למדינה על מנת שיוכלו לחסוך בזמן וכסף.

ויזה לדובאי כיצד מנפיקים?

הנפקת הוויזות למדינה נעשית על ידי סוכנויות אמירתיות המורשות לכך. אותן סוכנויות מגישות את הבקשה לוויזה בשם המבקשים לרשויות ההגירה במדינה ומטפלות בכל תשלומים האגרה והניירת.

עבור הוצאת ויזה יש למלא טופס ייעודי, לצרף סריקה או צילום צבעוני של דרכונכם ותמונת פספורט גם כן צבעונית. את הוויזה שתתקבל יש להדפיס ולהביא לצ'ק אין בשדה התעופה. הוויזה משמשת לכניסה חד פעמית למדינה והיא בתוקף של 60 ימים מהיום שהונפה ומאפשרת שהייה של עד 30 ימים בדובאי.

עלות הנפקת ויזה לדובאי

המחיר מתחיל מ-99 דולרים עבור ויזה רגילה שהנפקתה נעשית בתוך 72 שעות ומגיע עד לסכום של 200 דולרים עבור ויזה דחופה המונפקת בתוך יממה.

ויזה לדובאי בתזמון הנכון

ההמלצה עבו מי שרכש כבר כרטיס טיסה היא להוציא ויזה כמה שיותר מהר. עבור אלו שאין בידם בינתיים כרטיס טיסה – ההמלצה היא קודם לרכוש כרטיס טיסה ורק אז להתחיל בטיפול של ויזה לדובאי לצד סגירת ביטוח נסיעות לחו"ל.

הוויזה שתתקבל אמורה להיות מוזנת באופן דיגיטלי במערכות ההגירה של איחוד האמירויות.

ישראלים המחזיקים בדרכון זר

אזרחים של כ-106 מדינות מרחבי העולם זכאים להיכנס לאיחוד האמירויות ללא הצורך בהוצאת ויזה. בין היתר מדובר על אזרחי ארה"ב, בריטניה, רוסיה ומדינות אירופאיות אחרות. ישראלים המחזיקים בדרכון זר הנמנה מאחת מ-106 אותן מדינות אינם צריכים יוכלו בעצם להיכנס למדינה ללא הצורך בהוצאת ויזה.

לרבים מאזרחי ישראל ישנה אזרחות נוספת ומחזיקים בדרכון זר (למשל הדרכון הפורטוגלי שהפך לנפוץ במיוחד) ולכן חשוב להכיר את סוגי הוויזות השונות להן נדרשים אזרחי המדינות השונות בבואם להיכנס לאיחוד האמירויות. חשוב מאד לא להסתמך על הזיכרון ולבדוק היטב לפני כל נסיעה, לכל יעד, את מדיניות הוויזה הנוכחית של מדינת היעד לא השתנתה. במקרים רבים ולעיתים תכופות יחסית משנות מדינות את מדיניות האשרות שלהן והן לא תמיד מפרסמות את הדבר בהבלטה, אם בכלל.

 

סוגי ויזות לדובאי נוספות

נוסעים של כל חברות התעופה הבינלאומיות רשאים להיכנס לאיחוד האמירויות לתקופה של 96 שעות לאחר שקיבלו וויזת מעבר בשדה התעופה. על מנת לקבל ויזת מעבר, על הפרש השעות שבין הנחיתה לבין טיסת ההמשך להיות ארוך מ-8 שעות ויעדה של טיסת ההמשך חייב להיות למדינה שלישית. תנאי נוסף לקבלת ויזת מעבר הוא שלמבקש תהיה הזמנה לשהות בבית מלון.

אזרחי המדינות הבאות אינם זכאים לוויזת מעבר: אפגניסטן, עירק, ניג'ר, סוריה, סומליה ותימן.

כל הנוסעים אשר איחוד האמירויות משמשת להם תחנת ביניים פטורים מתשלום עמלה כלשהי על כניסה שמשכה קצר מ-48 שעות. על מנת להאריך את תוקפה של ויזת המעבר יש לשלם עמלה בסך של 20 דירהם (דולר של איחוד האמירויות, AED) השווים לכ-5.5 דולר.

רוב התושבים באיחוד האמירויות הם אזרחים זרים ומשפחותיהם, אשר באו אליה למטרת עסקים או עבודה ומנצלים את העושר העצום של המדינה המדברית. המונים נוהרים למדינה המבטיחה שכר פטור ממס, וחבילות של מגורי יוקרה.

על מנת לעבוד באיחוד האמירויות יש להצטייד קודם כל באישור עבודה ובוויזת עבודה. המשרד האחראי על הנפקת אישורי עבודה הוא משרד העבודה של איחוד האמירויות

( Ministry of Human Resources and Emiratisation –MoHRE ).

שבוע העבודה במדינה המוסלמית נמשך בין הימים ראשון עד חמישי, בדומה לישראל. יוום שישי הוא היום הקדוש למוסלמים.

את הגשת הבקשה לאישור עבודה באיחוד האמירויות צריך לעשות המעסיק ולא העובד. תוקפו של אישור העבודה תלוי בתנאי חוזה העבודה שבין המעסיק והעובד הספציפי. תוקפו של חוזה העבודה צריך להיות ארוך משישה חודשים.

על העובד להצטייד בדרכון שבתוקף לפחות לחצי שנה בזמן כניסתו לאמירויות ובתמונת פספורט עם רקע לבן. מי שכבר נמצא בשטח האמירויות ויש לו ויזת עבודה יכול להגיש בקשה לשינוי הויזה וגם יכול להכנס ולצאת ממנה ללא הגבלות.

תוקפו של אישור העבודה הוא למשך חודשים מיום קבלתו ועל סמך האישור יכול העובד להכנס לאיחוד האמירויות.

לאחר שנכנס העובד לאיחוד האמירויות על סמך אישור העבודה על העובד, צריכה החברה המעסיקה להשלים בדיקות רפואיות פורמליות של העובד, לסדר לו תעודת תושב של איחוד האמירויות. לאחר מכן יקבל העובד מהמינהל הכללי לענייני תושבות וזרים (המינהל הכללי לענייני תושבות וזרים – GDRFA) של האמירות בה הוא מתכנן לעבוד את החותמת המיוחלת בדרכון, אשר תוקפה הוא ל-60 יום. בדרכון גם מצויין כי העובד ממומן על ידי החברה בה הוא מועסק.לאחר קבלת החותמת בדרכון, יכול העובד להכניס גם את בני משפחתו לאיחוד האמירויות.

בשיתוף

שירותי הגירה מתקדמים

דילוג לתוכן